Home Informatie Brune Informatie Luchtvochtigheid te laag Snel bevochtigen met Brune
(text not found: contactBlockImageAlt)
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl

Luchtvochtigheid te laag Snel bevochtigen met Brune

De relatieve luchtvochtigheid snel verhogen

De juiste luchtvochtigheid behouden in een grote ruimte kan problematisch zijn. Professionele luchtbevochtigers of koud water luchtbevochtigers van Brune bieden uitkomst! Deze bevochtigers zijn speciaal geschikt voor bevochtiging van grote vertrekken. De 'kleinste' bevochtiger Brune B120 is geschikt voor het beheersen van de luchtvochtigheid in vertrekken tot 55m2. De grootste luchtbevochtiger van Brune, de Brune B500, is geschikt voor het verhogen van de luchtvochtigheid in ruimten van maar liefst 350m2. Alle Brune bevochtigers zijn in meerdere modellen verkrijgbaar, in de kleuren wit, zwart en antraciet.

Krachtige luchtbevochtigers voor grote ruimten

Vanwege de hoge capaciteit voor bevochtiging worden Brune luchtbevochtigers vaak geplaatst in een grote woning, kantoor, expositieruimte, bibliotheek, archiefruimte, museum en in willekeurige opslagruimten. Een lage luchtvochtigheid veroorzaakt gezondheidsklachten en schade aan interieur, inrichting en materialen. Brune luchtbevochtigers dragen bij aan een gezond binnenklimaat, zowel thuis als op de werkplek.

Door bevochtiging van de lucht tijdens droge perioden neemt het gevoel van welbevinden snel toe. Op de werkvloer wordt beter gepresteerd als de luchtkwaliteit in orde is. Brune bevochtigers voegen in snel tempo de juiste hoeveelheid vocht aan de lucht toe zodat de juiste luchtvochtigheid van 45 – 60% wordt verkregen en in stand wordt gehouden.

Behalve in woningen en kantoren worden de krachtige bevochtigers vaak toegepast in muziekruimten, musea, galerieën en bibliotheken om kostbare instrumenten, boeken, museumstukken, schilderijen en andere waardevolle voorwerpen te beschermen tegen de schadelijke werking van droge lucht. Vooral voorwerpen van materialen als hout en papier worden aangetast bij een lage luchtvochtigheid. Door krimp ontstaan spanningen in de materialen én in de verbindingen tussen verschillende materialen. Deze krimp gaat zelfs zover dat materialen scheuren waardoor onherstelbare schade ontstaat.

Luchtvochtigheid meten en luchtbevochtiging

Door het meten van de luchtvochtigheid in een ruimte wordt snel inzicht verkregen in de staat van het binnenklimaat. Een hygrometer / vochtmeter laat direct de actuele luchtvochtigheid in een ruimte zien. Vooral tijdens winterperioden worden extreem lage waarden van luchtvochtigheid waargenomen. De koude buitenlucht kan weinig vocht bevatten. De binnenlucht maken we zo mogelijk nog droger door het gebruik van diverse soorten verwarming zoals vloerverwarming, centrale verwarming, stadsverwarming of het gebruik van een houtkachel. Deze beide factoren dragen bij aan een snelle daling van de luchtvochtigheid. Een hygrometer laat zeer duidelijk de omstandigheden in een ruimte zien. In geval van een langdurige lage luchtvochtigheid adviseren wij op tijd te starten met degelijke luchtbevochtiging.

Grote luchtbevochtigers Mobiel dus op maat bevochtigen

Zowel mens als materiaal heeft veel baat bij een goede luchtvochtigheid. Waar het aanbod luchtbevochtigers voor kleine ruimten groot is, zijn er minder mogelijkheden beschikbaar voor goede bevochtiging van grote ruimten. Brune luchtbevochtigers zijn speciaal ontwikkeld voor luchtbevochtiging in grote vertrekken! In elk groot vertrek kan de ideale luchtvochtigheid worden verkregen dankzij de krachtige bevochtigers.

Brune luchtbevochtiger kopen Eenvoudig online bestellen

AirSain is leverancier van Brune luchtbevochtigers en toebehoren voor Brune bevochtigers zoals verdampingsfilters, luchtfilters en hygiënemiddelen voor bevochtiging. De luchtbevochtigers en aanverwante artikelen kunt u eenvoudig online kopen. Vanzelfsprekend geven onze medewerkers U graag passend advies. Luchtbevochtiging op maat! AirSain helpt U graag verder.

Luchtbevochtigers dragen bij aan een goede gezondheid. Niet langer klachten door droge lucht. Brune luchtbevochtigers verhogen de luchtvochtigheid en behouden een zeer gelijkmatig vochtniveau in de ruimte. Schade aan houten materialen wordt gestopt.

Klantenreacties

Brune luchtbevochtigers worden al meer dan 85 jaar geproduceerd en verkocht.
“Perfect geadviseerd!”
V. Knapen
“Volgende dag geleverd. Super!”
T. Filus
(text not found: contactBlockImageAlt)
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl