Home Informatie Brune Informatie Droge lucht kantoor verhelpen
(text not found: contactBlockImageAlt)
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl

Droge lucht kantoor verhelpen

Droge lucht in een kantoorruimte

Steeds meer werkgevers erkennen het belang van een goede luchtkwaliteit op de werkvloer. Als u denkt enkel thuis last te hebben van droge lucht, dan hebt u het mis. Vooral in een kantooromgeving komt vaak droge lucht voor. In de winter is de relatieve vochtigheid in kantoor vaak erg laag. Het is koud en de verwarming staat aan, dé omstandigheden bij uitstek waarbij droge lucht ontstaat. In de zomermaanden kan de luchtvochtigheid ook aanzienlijk dalen door het gebruik van airconditioning.

Luchtbevochtigers tegen droge lucht

Waarom luchtbevochtigers inzetten in een kantoorruimte? Gedurende het najaar en de wintermaanden ontstaan grote problemen door droge lucht in kantoren. De verwarming en eventueel het centrale ventilatiesysteem zijn de gehele dag volop in werking. Om koude lucht buiten te houden wordt tijdens deze maanden een kantoor vaak minder goed geventileerd. Ramen blijven dicht om tocht te voorkomen. Als überhaupt al voldoende geventileerd wordt, treedt enkel zeer droge en koude winterlucht de kantoorruimte binnen. Koude lucht kan weinig vocht bevatten. De relatieve vochtigheid van de frisse winterlucht is dan ook zeer laag.

Gezondheidsklachten op kantoor door droge lucht

Een lage luchtvochtigheid in kantoren heeft veel invloed op de productiviteit en het welbevinden van de medewerkers. Natuurlijk ontstaan ook op de werkplek klachten met de gezondheid zoals droge ogen, hoofdpijn, hoesten, keelpijn en een verstopt gevoel in de neus. Men ziet mensen vaak in de ogen wrijven en voorovergebogen naar het beeldscherm turen vanwege het ontbreken van voldoende vocht in de lucht. Vermoeidheid, problemen met concentreren en dagelijkse hoofdpijn zijn vaak gehoorde klachten bij kantoormedewerkers. Brune luchtbevochtigers dragen bij aan een goede gezondheid in kantooromgevingen!

Statische elektriciteit bij droge lucht

Bij droge lucht in een kantoor is ook sprake van veel statische elektriciteit. Elektrische apparatuur zoals pc's, beeldschermen en printers voeden de lucht met een elektrische lading. Bij een lage luchtvochtigheid heeft men snel het gevoel van ”spanning in de lucht”. Hoofdpijn en vermoeidheid wordt ook geweten aan een teveel aan statische elektriciteit.

Krachtige luchtbevochtiging voor grote kantoren

U ziet, om het kantoor tot een gezonde werkplek te maken is het sterk aan te bevelen om de luchtkwaliteit te verbeteren. Als de lucht op kantoor te droog is, voegen Brune luchtbevochtigers zeer effectief vocht aan de lucht toe zonder dat de werknemers hier hinder van ondervinden. Enkel de bevochtiger(-s) bijvullen, periodiek reinigen en voorzien van Waterfresh volstaat voor krachtige, hygiënische bevochtiging van de lucht.

In kantoren maakt men nagenoeg altijd gebruik van koudwaterverdampers / luchtwassers. Deze luchtbevochtigers hebben een hoge capaciteit voor bevochtiging en een stille werking. Koudwaterverdampers / luchtwassers vragen weinig onderhoud en zijn zeer geschikt om een lange, onafgebroken periode lucht in een ruimte van vocht te voorzien.

Een bijkomend effect van deze luchtbevochtigers is het effect van luchtreiniging. Verontreinigingen zoals stofdeeltjes worden door de bevochtigers aangetrokken en vervolgens uit de lucht ”gewassen”. Gezuiverde en bevochtigde lucht verlaat de luchtbevochtiger en wordt door de kantoorruimte verspreid. De mate van bevochtiging kan door middel van een aantal standen gestuurd worden.

Brune luchtbevochtigers

AirSain is uw leverancier voor Brune luchtbevochtiging. De professionele bevochtigers worden veelvuldig in kantoorruimten geplaatst indien sprake is van droge lucht. Vaak wordt voor één of meerdere Brune luchtbevochtigers gekozen vanwege het degelijke ontwerp, de hoge capaciteit bevochtiging en de brede inzetbaarheid van de luchtbevochtiger(s). Brune luchtbevochtigers zijn verkrijgbaar voor kleine, middelgrote, grote en zeer grote kantoorruimten.

Bevochtiging van grote kantoren en kantoorafdelingen

Enkele typen Brune luchtbevochtigers zijn zelfs in staat tot bevochtiging van complete afdelingen in een kantoorgebouw. Voor kantoorruimten met grote afmetingen zijn diverse Brune koud water verdampers leverbaar. Brune B250 is bijvoorbeeld geschikt voor bevochtiging van een ruimte van 180m2, terwijl één enkele Brune B500 zelfs geschikt is voor de beheersing van de luchtvochtigheid in een ruimte van maar liefst 350m2. Voor luchtbevochtiging in grotere ruimten kan men kiezen voor het plaatsen van meerdere Brune bevochtigers. Overbevochtiging is niet mogelijk met deze luchtbevochtigers omdat vocht in de ruimte wordt gebracht volgens een natuurlijk verdampingsproces van water.

Wenst u gedegen advies over kwalitatieve bevochtiging van uw kantoorruimte? De medewerkers van AirSain adviseren u graag!

De lucht te droog? Luchtbevochtigers verbeteren het binnenklimaat en dragen bij aan een goede gezondheid en welbevinden op de werkvloer.z

Klantenreacties

Brune luchtbevochtigers worden al meer dan 85 jaar geproduceerd en verkocht.
“Volgende dag geleverd. Super!”
T. Filus
“Perfect geadviseerd!”
V. Knapen
(text not found: contactBlockImageAlt)
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl